Dupa experienta autobuzelor hibrid care au intrat in functiune pe raza municipiului Targoviste, administratiile publice din mai multe localitati s-au unit pentru a dezvolta un proiect comun de modernizare a transportului. Mai exact, UAT-urile Razvad, Sotanga, Aninoasa, Ulmi, Lucieni, Dragomiresti, Doicesti, Manesti si Comisani, alaturi de administratia municipala din Targoviste vor colabora pentru depunerea unui proiect de achizitionarea a zeci de autobuze electrice.

Astfel, 29 de autobuze electrice vor fi achizitionate prin accesarea de fonduri europene. Totodata, proiectul va include si realizarea a 39 de statii de incarcare. Investitia are ca obiectiv general modernizarea transportului public local in zona urbana functionala a municipiului Targoviste.
Mijloacele de transport in comun electrice achizitionate vor deservi traseele din zona comunelor Razvad, Sotanga, Aninoasa, Ulmi, Lucieni, Dragomiresti, Doicesti, Manesti, Comisani si Targoviste. Investitia se ridica la peste 90 de milioane de lei, proiectul urmand sa fie depus prin PNRR.
Din totalul de 29 de mijloace de transport, 19 vor fi autobuze electrice de 12 metri, iar 10 microbuze electrice.

 

Sursa foto autobuz: primaria Cluj