Vesti bune pentru primarii, dar si pentru comunitatile locale pentru care s-au solicitat fonduri pentru reteaua de gaze. Ministerul Dezvoltarii a aprobat toate cele 104 proiecte mature pentru distributia gazelor, finantate prin Programul ”Anghel Saligny”.
Saptamana aceasta, 31 de proiecte pentru investitii in realizarea, extinderea si modernizarea infrastructurii de distributie a gazelor naturale, in valoare totala de 1.412.910.307,88 lei, finantate prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltarii. Proiectele aprobate in aceasta transa sunt depuse de UAT-uri din Arad, Arges, Bihor, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Galati, Gorj, Harghita, Mures, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Valcea si Vrancea.
Acestea se alatura celor 73 de proiecte aprobate deja si care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizeaza dezvoltarea retelelor inteligente de distributie a gazelor naturale, depuse initial la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, dar a caror valoare a excedat plafonul alocat POIM.
Pasii urmatori sunt semnarea contractelor de finantare, demararea procedurilor de achizitie si debutul lucrarilor. Va reamintim ca, in total, prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea si modernizarea retelelor de drumuri, poduri, apa, canalizare si distributia gazelor naturale.