13 alesi locali sunt in vizorul A.N.I.Agentia Nationala de Integritate a constatat averea nejustificata, conflictul de interese de natura administrativa, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmarire penala, in cazul a 13 alesi locali, printre care primari, fosti si actuali consilieri locali.

 

 

De exemplu, in cazul lui VIZITIU ION, primarul comunei Breasta din Dolj , Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 114,540 Lei intre averea dobandita si veniturile realizate de catre VIZITIU ION impreuna cu familia, in perioada exercitarii mandatului de primar 2016 – 2020. A.N.I. a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Craiova, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre VIZITIU ION impreuna cu familia, in perioada exercitarii mandatului de primar 2016 – 2020. Totodata, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre VIZITIU ION a infractiunii de fals in declaratii prevazuta de art. 326 din Codul Penal, intrucat nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, in valoare totala de 356.745 Lei, in declaratiile de avere depuse in perioada exercitarii functiei publice.

SOLOMENCU CIPRIAN, primar al comunei Nufaru, din Tulcea, in perioada exercitarii mandatului de primar (2020 -prezent) a incheiat doua acte juridice care au produs un folos material pentru sotia acestuia, constand in incasarea de subventii in calitate de persoana fizica autorizata.

Tot in familie a facut afaceri si MIHUT GAVRIL, primar al comunei Chiuiesti, din Cluj. In perioada exercitarii mandatului de primar (2020 – prezent) a emis in calitate de ordonator principal de credite acte administrative care au produs un folos material pentru fiul sau constand in incasarea sumei totale de 14.440,03 lei ca urmare a achizitiilor directe efectuate de catre Primaria comunei Chiuiesti de la societatea comerciala in cadrul careia fiul persoanei evaluate detine calitatea de asociat unic si functia de administrator unic.

Mai multi consilieri locali din comune din Calarasi, Botosani, Ialomita si Prahova, au fost depistati in incompatibilitate sau conflict de interese administrativ.