Localitatea Aninoasa a dat startul manifestarilor dedicate sarbatoririi a 165 de ani, de la Unirea Principatelor Romane, la 24 ianuarie 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Pentru ca elevii sa poata lua parte la activitati, Primaria Aninoasa a sarbatorit cu o zi mai devreme.

Evenimentul a debutat cu defilarea cu drapelul national pe traseul SCOALA ANINOASA – CENTRUL CULTURAL.

Activitatile desfasurate la Centrul Cultural Aninoasa, sub deviza „UNIREA-N CUGET SI-N SIMTIRI” au inclus momente artistice pregatite de elevii Scolii Gimnaziale Aninoasa, Hora Unirii in colaborare cu Ansamblul Vestitorii Aninoasei, prezentarea semnificatiilor Unirii de catre GRUPUL „UPGRADE ANINOASA”.

La eveniment a participat si primarul Vladut Niculae.

„Prima zi a anului, care ne induce profundul sentiment de unitate nationala este ziua Unirii Principatelor Romane – 24 ianuarie (1859), iar in Comuna Aninoasa s-a amintit despre semnificatia acestei zile deosebit de importante. Implicarea Scolii Gimnaziale Aninoasa, a cadrelor didactice, a elevilor si parintilor, a consilierilor locali, a colectivului Primariei Aninoasa, a tinerilor voluntari si “Vestitorilor Aninoasei” a fost semnificativa pentru sarbatorirea asa cum se cuvine, a acestui eveniment care ne transmite un puternic sentiment de patriotism si identitate nationala”, a transmis primarul Vladut Niculae.