Autoritatile din Brasov se ghideaza dupa motto-ul „Mens sana in corpore sano”! 20 de proiecte sportive sunt cofinantate in acest an de Primaria Brasov, prin ghidul de finantare. Este cel mai mare numar de proiecte pe care Primaria Brasov le finanteaza prin intermediul ghidului pentru proiecte sportive.
„Valoarea totala a finantarii alocate de Municipalitate pentru proiectele sportive este de 5.404.447,4 lei. Cea mai mare finantare, in valoare de 1.999.418,1 lei, a fost obtinuta de Asociatia Club Sportiv Kids Tampa 2015 Brasov, cu proiectul „Kids Tampa Brasov“, un proiect complex de sustinere a mai multor categorii de sporturi – fotbal, handbal, volei, baschet, badminton – si a sportivilor din mai multe categorii de varsta”, a anuntat primaria Brasov.
La categoria ,,Sportul pentru toti”, primaria va finanta proiectul,,BikeRace Brasov 2022”, un proiect al Asociatiei Cetatea Brasovului. Scopul acestui proiect este de a dezvolta ciclismul montan in randul comunitatii brasovene. Pe langa promovarea acestui sport, asociatia va organiza, in 15 octombrie o competitie de ciclism montan, adresata atat celor care acum vor descoperi pasiunea pentru bicicleta, cat si celor cu experienta.
De saptamana viitoare va incepe implementarea celor 20 de proiecte sportive finantate, implementare care trebuie finalizata pana in 5 decembrie.