Autoritatile din municipiul Alba-Iulia au semnat contractul de achizitie pentru mobilier nou si modern pentru zeci de unitati de invatamant. Cu finantarea de peste 5 milioane de euro din PNRR, 20 de unitati de invatamant din municipiu urmeaza sa fie dotate cu mobilier, materiale didactice si echipamente noi.

Este vorba despre: opt licee si colegii: Liceul Tehnologic „Alexandru Domsa”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic „Apulum”, Seminarul Teologic Ortodox „Sfantul Simion Stefan”, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel”, Liceul de Arte „Regina Maria”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Martian” si Colegiul National „Horea, Closca si Crisan”; patru scoli: Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu”, Scoala Gimnaziala „Ion Agarbiceanu”, Scoala Gimnaziala „Avram Iancu” si Scoala Gimnaziala „Vasile Goldis”; sapte gradinite: Gradinitele cu Program Prelungit NR. 8, Nr. 11, NR. 12, NR. 13, NR. 16, ”Dumbrava Minunata” si ”Scufita Rosie”; Palatul Copiilor Alba Iulia.

Cu noul mobilier vor fi echipate salile de clasa, laboratoarele si atelierele scolare de practica.

Urmeaza si un amplu proces de digitalizarea a sistemului educational din Alba-Iulia. In faze avansate sunt si procedurile de achizitie a celorlalte echipamente cu care vor fi dotate aceste gradinite, scoli si licee: calculatoare, table smart, proiectoare, sisteme de video-conferinta, sisteme audio, camere de supraveghere, echipamente pentru arhivare, softuri, materiale didactice, instalatii electrice si retele informatice.