Veste buna pentru municipiul Arad. A fost aprobata finantarea de peste 100 de milioane de euro pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi, operatorul serviciului public de alimentare cu energie termica. Obiectivul de investitie se va finanta din fonduri europene, prin Planul National de Redresare si Rezilienta– Componenta 6 Energie.

“Odata cu proiectul „Sursa de producere energie termica si electrica prin cogenerare de inalta eficienta” se intra intr-o noua etapa de modernizare a sistemului de alimentare centralizata cu energie termica din municipiul Arad, in care se urmareste cresterea eficientei energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si cresterea calitatii serviciului public de alimentare cu energie termica la tarife competitive”, anunta Primaria Arad, printr-un comunicat.

Noua sursa va include o instalatie de cogenerare de inalta eficienta formata dintr-un numar de trei motoare termice pe gaz natural si o statie electrica de transformare. Configuratia tehnica a instalatiei de cogenerare de inalta eficienta asigura productia de apa fierbinte pentru termoficare centralizata si energie electrica pentru vanzare. Perioada de implementare a proiectului este de 3 ani.

Calin Bibart, primarul Aradului: “Este o investitie mult asteptata la CET H. Ma bucur de aprobarea acestui proiect. Fara o finantare europeana, nicio municipalitate nu ar putea realiza o investitie de o asemenea anvergura.”