Veste buna pentru varstnicii din Cluj-Napoca. Municipalitatea a decis continuarea acordarii sprijinului pentru pensionari, prin utilizarea transportului public gratuit, dar si majorarea plafonului de la care se acorda abonamente gratuite.

“Ca urmare a majorarii punctului de pensie, in ultima sedinta a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat proiectul de hotarare privind Regulamentul de acordare a facilitatilor la transportul in comun. Plafonul pentru pensie a fost majorat, astfel:
– Nivel anterior: 2150 lei – abonament gratuit pe toate liniile, 2151-2500 lei – abonament gratuit pe o linie;
– NIVEL ACTUAL: 2500 lei – abonament gratuit pe toate liniile, 2501-2750 lei – abonament gratuit pe o linie.
Asadar, nivelul de referinta la acordarea abonamentelor de transport in comun pentru persoanele varstnice creste cu 350 de lei” a transmis primarul Emil Boc.

 

Beneficiarii acestor facilitati la transportul public din municipiu sunt:
– persoanele varstnice definite conf art.1 alin (4) din Legea 17/2000 si pensionarii ale caror venituri inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt pana la 2500 lei (abonament gratuit pe toate liniile)
– persoanele varstnice definite conf art.1 alin (4) din Legea 17/2000 si pensionarii ale caror venituri inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt pana la 2501 lei si 2750 lei (abonament gratuit pe o linie)
– persoanele varstnice definite conf art.1 alin (4) din Legea 17/2000 care au implinit varsta de 70 ani si pensionarii care au implinit varsta de 70 ani, indiferent de cuantumul pensiei (abonament gratuit pe toate liniile).

De asemenea, beneficiaza de facilitati la transportul public cetatenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca, indiferent de cuantumul pensiei, veteranii si vaduvele de razboi, luptatorii pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989 si urmasii eroilor martiri.