Guvernul a suplimentat finantarea pentru restaurarea Cazinoului din Constanta. La propunerea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Guvernul a aprobat fonduri suplimentare pentru restaurarea Cazinoului din Constanta. Astfel, valoarea totala reavizata pentru acest obiectiv de investitii este de 236.230.000 lei. In prezent, stadiul fizic al lucrarilor de executie este de aproximativ 65%, fiind finalizate, inca din vara anului trecut, lucrarile la fatada de nord a cladirii si a turnurilor cu berbeci si inlaturate elementele de protectie.

 

”Scopul nostru este de a asigura finantarea necesara pentru restaurarea in integritate si in conditii de calitate maxima a acestei cladiri monument. Dorim ca lucrarile la aceasta cladire simbol sa fie de calitate si durabile” , a declarat ministrul dezvoltarii, Cseke Attila.

Suplimentarea a fost motivata de faptul ca pe parcursul executiei lucrarilor, ca urmare a stabilirii cu exactitate a starii de degradare a imobilului, proiectantii de specialitate au propus noi solutii tehnice de interventie, care au presupus refacerea in integralitate a majoritatii elementelor structural. Odata cu refacerea acestor elemente structurale, multe dintre solutiile prevazute initial pentru lucrarile de arhitectura si de componente artistice vor fi adaptate la situatia noua a elementelor structurale.

 

Finantarea initial a fost stabilita din 2019, iar suplimentarea a fost impusa si de ajustarea valorilor din contractele de investitii publice, ca urmare a problemelor generate de cresterile globale de preturi, ale materialelor de constructii, ale salariilor din acest domeniu, ale carburantilor si ale celor din domeniul energetic.

 

Cazinoul de la Constanta este o cladire edificata in anul 1909, pe faleza, in vecinatatea bulevardului Regina Elisabeta. Este una dintre cladirile emblema ale Constantei, construita in stil Art Nouveau, dupa planurile arhitectului Petre Antonescu.