Sute de primarii din tara au accesat programul “Rabla Local” lansat de AFM in luna aprilie a acestui an. Bugetul programului a fost epuizat cu doua zile inainte de data finalizarii inscrierilor. Rabla Local are ca scop eliminarea din circulatie a masinilor uzate, cu grad ridicat de poluare. In cadrul acestui program, suma prevazuta pentru scoaterea din circulatie a unui autovehicul mai vechi de 15 ani este de 3.000 de lei.

 

Potrivit conducerii Administratiei Fondului pentru Mediu, 515 primarii din toata tara s-au inscris in programul “Rabla Local”. Prin intermediul acestui program, in acest an pot fi casate circa 100.000 de masini mai vechi de 15 ani, cu norma de poluare Euro 3 sau inferioara.

 

Pentru aceasta etapa “Rabla Local” este prevazut un buget de 240 de milioane de lei. Fiecare primarie va primi fonduri in functie de numarul de locuitori. Stimulentul pentru casare reprezinta suma nerambursabila in cuantum de 3.000 lei acordata beneficiarului care a predat spre casare si radiat din circulatie si din evidenta fiscala un autovehicul uzat.

2.400 lei se vor plati din bugetul AFM, iar 600 de lei se vor plati din bugetul local. Astfel, beneficiarul va primi un total de 3.000 lei.