Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natura administrativa sau a sesizat organele de urmarire penala si fiscala, in cazul a 7 alesi locali, printre care doi primari, un viceprimar si patru consilieri locali. Informatia a fost transmisa in cel mai recent comunicat al institutiei.
Astfel, in cazul lui Ionel Vatamanu, primar al orasului Targu Frumos, Jud. Iasi, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre acesta a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 326 din Codul Penal (norma juridica in vigoare incepand cu data de 01.02.2014), intrucat mentiunile facute in declaratiile de avere depuse in perioada 2015 – 2017, referitoare la un contract de imprumut incheiat cu o societate comerciala in anul 2014 si scadent in anul 2024 sunt in neconcordanta cu declaratiile ulterioare ale acestuia referitoare la respectivul imprumut .
Manole Marius, actual Primar al Com. Aninoasa, Jud. Arges si fost Consilier judetean in cadrul C.J Arges este cercetat pentru incompatibilitate. Potrivit ANI, in perioada exercitarii mandatelor de consilier judetean (2016 – 2020 si 2020 – 2024), societatea comerciala in cadrul careia sotia sa detine calitatea de asociat unic si functia de administrator unic, a incheiat in intervalul 25 iunie 2019 – 03 iunie 2021, 3 contracte de prestari servicii medicale si 4 acte aditionale la acestea in valoare totala de 16.352 Lei, cu institutii aflate sub autoritatea C.J. Arges.
Butum Ioan, viceprimarul comunei Sercaia, Jud. Brasov, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 22 ianuarie 2019, intrucat, exercita simultan cu functia de viceprimar si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul propriei intreprinderi individuale, incalcand astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 23 din O.U.G. nr. 44/2008.
Patru consilieri locali din judetele Mures, Brasov si Vaslui, sunt cercetati pentru conflict de interese administrativ. In cazul a doi dintre ei, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunii de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane.

 

sursa foto:RFIRomania