2023 se anunta anul investitiilor majore in localitatile din Romania. Banii din prin programul „Anghel Saligny” ajung catre primariile care au obtinut finantare. O noua serie de 74 de contracte au fost semnate de primari la Ministerul Dezvoltarii.

 

Adrian-Ioan Vestea, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, a semnat 74 de noi contracte de finantare prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, in valoare totala de 823.227.040,71 de lei. Contractele, semnate impreuna cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizeaza modernizarea infrastructurii de transport, infiintarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apa si a retelelor de canalizare, precum si sistematizarea si construirea de santuri colectoare de scurgere si evacuarea apelor pluviale.

 

”In prezent, 57% din drumurile judetene si 80% din drumurile comunale necesita reabilitare, 70% din localitati nu sunt racordate la reteaua de distributie de gaze, 29% din localitati nu dispun de retea de apa, iar 57% – de retea de canalizare, in conditiile in care o problema des amintita este lipsa toaletelor din scolile din mediul rural. In aceste conditii, prioritatea mea ca ministru este asigurarea accesului cetatenilor la servicii publice de baza si bunastarea tuturor comunitatilor locale, iar fondurile alocate prin Programul <<Anghel Saligny>> vin in sprijinul dumneavoastra pentru a rezolva problemele de infrastructura pe care le aveti in localitatile pe care le conduceti”, le-a precizat ministrul Vestea, primarilor.

 

Cu aceste proiecte, numarul contractelor semnate in cadrul Programului National de Investitii ”Anghel Saligny” se ridica la 1.594, in valoare totala de 17.720.008.064,10 lei.