Sarbatoare la Aninoasa, in judetul Dambovita. Duminica a fost resfintita Biserica Sfantul Gheorghe a Manastirii Aninoasa, in prezenta credinciosilor, a unui sobor de preoti si autoritatilor locale si din judet.

“Slujba de resfintire a bisericii cu hramurile “Sfantul Gheorghe” si “Nasterea Maicii Domnului”, moment istoric in viata culturala si bisericeasca a comunitatii noastre.
Lucrarile de restaurare si consolidare au redat frumusetea de odinioara a sfintei manastiri, iar randuiala liturgica a tarnosirii ii va oferi vesmantul de har si va permite tuturor credinciosilor inchinarea in Sfantul Altar, in ziua resfintirii” a transmis primarul Vladut Niculae.

In urma lucrarilor de reabilitare a avut loc restaurarea, consolidarea, si conservarea monumentului istoric, s-a lucrat la refacerea pardoselii, restaurarea integrala a picturii interioare si a catapetesmei bisericii, dar si consolidarea fundatiei si structurii de rezistenta. Biserica „Sfantul Gheorghe” este edificiul principal al Manastirii Viforata din comuna Aninoasa, fiind ridicata intre anii 1530 si 1532. Ansamblul Manastirii Viforata, care, din cauza repetatelor distrugeri si restaurari, si-a pierdut aspectul din prima jumatate a secolului al XVI-lea, cuprinde astazi biserica mare, corpul patrulater al chiliilor (incluzand si turnul clopotnita), casele Brancoveanu, trapeza manastirii, anexele gospodaresti si cimitirul manastiresc, cu biserica mica.
Mii de credinciosi au venit pentru a participa la resfintirea bisericii si pentru a intra in Sfantul Altar. Cei care nu au reusit sa viziteze biserica in timpul zilei, au avut ocazia de a pasi in lacasul de cult pana la lasarea serii. Cozile s-au format in curtea manastirii si oamenii au asteptat la rand pentru a se inchina.
“Este un miracol ce se intampla acum la Manastirea Viforata. In aer se simte smerenie, credinta, iubire si speranta! Mii de oameni vin sa vada vesmantul de har al bisericii si sa sarute Sfanta Masa, din Sfantul Altar” a precizat edilul de la Aninoasa.