Desi plata taxelor si impozitelor locale in prima parte a anului le aduce romanilor bonificatie, putini reusesc sa isi achite darile. Unii raman cu aceste datorii la stat chiar si spre final de an. In aceste conditii acumuleaza si majorari si misiunea de a achita devine mai dificila. Pentru ultima parte a acestui an, doua primarii din Dambovita si-au anuntat deja intentia de a-i sprijini pe cetateni. La Poiana si Racari esti scutit de majorari daca achiti debitul in perioada urmatoare.

Conform Codului Fiscal, taxele si impozitele locale pe proprietati trebuie achitate anual in doua transe: prima pana la data de 31 martie, iar a doua pana la data de 30 septembrie. Totodata, plata integrala a darilor catre stat pana la termenul din martie asigura o reducere de pana la 10%.  Cum multi romani nu reusesc sa achite la timp, se aleg cu penalitati de intarziere. Primariile ii pot ajuta pe oameni sa scape de majorari, insa cu o conditie. Sa achite integral datoria pana la finalul anului. Doua primarii din Dambovita au anuntat ca au optat pentru aceasta varianta.

Primaria Poiana a transmis localnicilor ca “persoanele fizice ca re inregistreaza taxe si impozite restante la bugetul local beneficiaza de scutirea majorarilor de intarziere, daca sting integral pana la data de 20 decembrie 2021 obligatiile principale constand in impozite si taxe datorate bugetului local al Comunei Poiana”. In cazul acestei comune, procedura se aplica in perioada 1 noiembrie – 20 decembrie.

Si la Racari primaria vine in ajutorul cetatenilor cu restante. Primarul Marius Caraveteanu a anuntat ca cei care platesc debitul vor fi scutiti de majorari. “Inlesniri la plata obiligatiilor fiscale sub forma scutirilor de la plata a majorarilor de intarziere datorate bugetului local de contribuabilii persoane fizice din orasl Racari. Cererea de scutire se depune la primaria orasului Racari, biroul taxe si impozite locale”, a transmis intr-un anunt primarul. Pentru Racari, perioada valabila este 2 noiembrie- 27 decembrie.