Primaria Alba-Iulia i-a invitat si anul acesta pe localnici sa vina cu idei pentru dezvoltarea comunitatii, in cadrul proiectelor care pot fi depuse pe platforma de bugetare participativa. Termenul-limita pentru depunerea proiectelor este 16 octombrie.

“Bugetarea participativa este o forma de implicare directa a cetatenilor in procesul de decizie a modului in care sunt cheltuiti banii publici in raport cu nevoile locale. Este un un proces deschis, transparent si inovativ de a distribui fondurile publice, in mod echitabil, acolo unde comunitatea decide prin vot liber. Prin intermediul platformei de bugetare participativa, cetatenii pot sa-si expuna online problemele cu care se confrunta, sa sugereze solutii de rezolvare, sa propuna idei si initiative proprii pentru o viata mai buna si mai placuta in zona unde locuiesc sau in alte zone ale orasului, sa participe activ la stabilirea prioritatilor in cheltuirea banilor publici, sa fie creativi si inovativi si sa se implice activ in comunitatea din care fac parte”, a transmis Primaria Alba-Iulia.
Proiectele pot fi depuse doar online pe platforma bugetareparticipativa.apulum.ro.

Bugetul propus pentru editia din acest an este de 1.000.000 lei, TVA inclus. Numarul de proiecte finantate va depinde de bugetele acestora si de numarul de voturi primite.

Pot fi finantate doua sau mai multe proiecte. Fiecare propunere trebuie sa se incadreze intr-un cost total de cel mult 500.000 de lei (inclusiv TVA). Propunerile de proiecte depuse pe platforma urmeaza sa fie validate de autoritatea locala, iar apoi supuse unui proces de votare. Cele mai votate proiecte vor fi implementate de Municipiul Alba Iulia incepand cu anul 2023.