Vesti bune pentru persoanele aflate in dificultate, cu handicap grav sau accentuat. De astazi, primaria Calarasi va distribui produse alimentare si produse pentru igiena personala. Insotitorii sau reprezentantii legali pot merge sa ridice pachetele de la sediul Cantinei de Ajutor Social din cadrul D.A.S Calarasi. Anuntul a fost facut de administratia locala si este o continuare a Programului pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

 

Potrivit Primariei Calarasi de pachetele cu alimente neperisabile si produse de ingrijire beneficiazapersoanele dependente cu handicap grav (grad I) sau accentuat (grad II) aflate pe listele suplimentare.

Actele in baza carora se ridica produsele sunt: certificat de incadrare in grad de handicap valabil la data ridicarii produselor si act de identitate beneficiar sau reprezentant legal. Distribuirea produselor POAD (Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate) catre beneficiari se face, in zilele lucratoare, intre orele 09:00-16:00, in ordinea prezentarii la centrul de distributie. In centrul de distributie va intra pe rand cate o persoana/apartinator, purtand corect masca de protectie faciala si respectand distantarea fizica de 1,5 -2 metri”, se arata in comunicatul primariei.

Pachetul cu ajutoare alimentare contin printre altele faina, malai, paste fainoasa, ulei, zahar, orez, conserve cu carne, pateu, compoturi si gemuri.

In pachetul cu produse de igiena fiecare beneficiar va primi periuta si pasta de dinti, sapun, sampon si detergent de rufe.