Reforma administrativa si comasarea comunelor nu este un subiect uitat. Doar ca apar alternative si propuneri de teama unor alesi de a nu ramane fara comunele mici, care cu greu isi pot sigura veniturile.

Asociatia Comunelor din Romania – ACoR, Asociatia Stabilitate, Armonie si Traditii – SAT si Sindicatul National al Salariatilor Comunelor si Oraselor din Romania – SCOR au propus in locul comasarii comunelor o solutie rapida aplicabila de la urmatoarele alegeri locale: reducerea numarului de consilieri locali, generali si judeteni.

„Potrivit calculului efectuat de cele trei organizatii, o reducere a numarului consilierilor locali, generali si judeteni cu 13.000, ar avea impactul bugetar reprezentat de desfiintarea celor mai mici 500 de comune. Prin urmare, reducerea numarului de consilieri locali, generali si judeteni reprezinta o solutie pentru pastrarea comunelor mici, cele mai multe fiind adevarate pastratoare ale tezaurului de cultura, traditii si spiritualitate ale poporului roman!”, se arata in comunicatul transmis la final de an, care insa nu a avut ecou pana acum.
Propunerile de eficientizare a administratiei publice locale au fost transmise Guvernului Romaniei si Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.