Se face performanta in administratie si in mediul rural. Atragerea investitorilor si dezvoltarea localitatilor prin facilitarea accesului la utilitati si imbunatatirea infrastructurii sunt primii pasii. Asa au reusit sa obtina venituri mari primariile aflate in topul celor mai bogate UAT-uri din Romania. Pe primul loc se afla Chiajna, din judetul Ilfov. Locul doi este ocupat de comuna Floresti, din judetul Cluj. Bronzul ajunge la comuna Miroslava, din judetul Iasi.

Potrivit unei comparatii facute de analizeeconomice.ro, Chiajna a acumulat in 2021 venituri la bugetul local de 88,15 milioane, primaria Floresti a avut venituri totale la bugetul local de 79,15 milioane de lei, iar Miroslava a inregistrat venituri totale de 68,90 milioane de lei.
Clasamentul intocmit in baza veniturilor de la bugetul local obtinute in anul precedent arata ca Sanmartin (Bihor) si Dumbraveni (Suceava) sunt alte doua comune bogate ale Romaniei. In top, judetul Dambovita are o singura localitate. Cea mai bogata comuna din mediul rural este, la nivelul judetului Dambovita, localitatea Corbii Mari, cu venituri raportate pe 2021 de 25,48 de milioane de lei. In clasamentul national, comuna damboviteana ocupa locul 20.

Si judetele invecinate au cate o comuna bogata. In Prahova este comuna Aricestii Rahtivani, pe locul 9 la nivel national, cu 40.33 de milioane de lei venituri pe 2021, iar in judetul Arges, pe locul 13, comuna Bradu este cea mai bogata din judet cu venituri de 31,53 milioane de lei pe 2021.