Primarul din Aninoasa cauta tineri implicati, dornici sa se afirme si sa aseze localitatea pe harta comunelor care intra in cursa pentru titlul de Sat European de Tineret 2024.

“O oportunitate pentru toti tinerii din comuna Aninoasa. Suntem incantati sa anuntam ca, in colaborare cu Asociatia Be You, formam o echipa tanara si dinamica, pentru candidature comunei Aninoasa la titlul de Sat European de Tineret 2024. Cautam tineri motivate si implicati, cu varsta cuprinsa intre 16 si 30 de ani, domiciliati in Comuna Aninoasa, care doresc sa-si aduca contributia la dezvoltarea comunitatii noastre. Odata ce te alaturi echipei noastre, vei avea oportunitatea de a participa la proiecte interesante, ateliere educationale, campanii de constientizare si multe alte activitati care vor spori implicarea tinerilor si vor promova dezvoltarea personala si profesionala.Mai mult decat atat, vei avea sansa de a colabora cu alte comunitati europene de tineret si de a invata de la experientele lor. Haideti sa cream impreuna o comunitate puternica si sa construim un viitor mai bun pentru tinerii nostri”, a transmis Vladut Niculae, printr-o postare.

Pentru titlul de Satul European de Tineret 2024 poate candida orice sat sau comuna din Romania. Candidatura va fi depusa de catre un grup informal de tineri format din minim 5 tineri cu varsta cuprinsa intre 15 si 30 de ani, in numele comunei, aceasta fiind sustinuta de catre autoritatile publice din UAT-ul pe raza caruia se afla satul sau comuna candidata, prin semnarea unei scrisori de sustinere.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor pentru titlul de Sat European de Tineret 2024 este 30 iunie 2023, ora 23:59.

In anul in care poarta titlul de Sat European de Tineret, tinerii sunt sprijiniti de comunitatea programului European Youth Village prin activitati de mentorat, training-uri si ateliere pentru membrii grupului de initiativa a tinerilor, atat in ceea ce priveste mobilizarea si activitarea altor tineri din comunitate, cat si in accesarea finantarilor pentru activitatile planificate in sat.