Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, Cseke Attila, a semnat la final de saptamana 63 de noi contracte de finantare prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, in valoare totala de 639.625.357,13 lei. Contractele semnate vizeaza modernizarea infrastructurii rutiere, a sistemelor de alimentare cu apa si a retelelor de canalizare. Printre investitiile finantare se numara si proiectul de extindere a canalizarii din localitatea damboviteana Aninoasa.

 

“Cu aceste proiecte, numarul contractelor semnate, pana in prezent, in cadrul Programului National de Investitii ”Anghel Saligny”, se ridica la 626, in valoare totala de 6.479.675.296,64 de lei” a precizat ministrul dezvoltarii.

In aceasta noua etapa a fost inclus si proiectul din localitatea Aninoasa -Extindere si reabilitare retea canalizare, satele Aninoasa, Sateni si Viforata. Suma alocata prin programul ”Anghel Saligny” pentru comuna condusa de primarul Vladut Niculae este de 4,247,229.30 de lei.

In luna februarie 2023, primarul Vladut Niculae a anuntat ca a fost semnat si contractul de executie a retelei de canalizare pe o lungime de 1,4 km, pe strazile Sasului si General Heruvim, din localitate.

Contractul, care cuprinde si cele doua strazi din Aninoasa, este parte a celui mai mare proiect cu fonduri europene din intreaga regiune, „Proiectul Regional de dezvoltare a Infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Dambovita″. In cazul localitatii Aninoasa este prevazuta extinderea retelei de canalizare cu 1,4 km si bransarea a 69 de gospodarii.