Vesti bune pentru locuitorii din cele trei judete si Capitala, unde au fost deja aprobate proiectele care vor fi finantate prin Programul National de investitii “Anghel Saligny”. In judetul Dambovita, din totalul celor 161 de solicitari de finantare depuse, in urma procedurii de alocare au fost propuse spre finantare 137 de obiective de investitii, in valoare de 1,3 miliarde de lei, reprezentand aproximativ 74% din cuantumul tuturor solicitarilor din judet. Primaria Aninoasa se numara printre UAT-urile care au reusit sa obtina fonduri consistente pentru proiecte de dezvoltare a comunitatii.

“O veste cu adevarat uriasa pentru judetul Dambovita, dar si pentru Comuna Aninoasa. Vor fi finantare prin Programul National de investitii “Anghel Saligny” cele doua proiecte depuse de noi, in valoare totala de aproximativ 13 milioane de lei! Vorbim de asfaltarea strazilor Popa Marin, Ion Petrescu, Suseni, Caminului si Valea Mare si de extinderea si reabilitarea retelei de canalizare pe strazile Maracini, Linistii, Pogoane, Ion Mihai, DS102, Constantin Manolescu si Mihai Viteazul”, a transmis primarul Vladut Niculae.

Investitiile propuse de cele 82 de primarii si Consiliul Judetean vor beneficia de o finantare de 1,380,758,481.56 de lei. Astfel, pentru 38 de primarii au fost aprobate proiecte de apa si canalizare, iar pentru 62 de primarii au fost alocate foncuri pentru proiecte de refacere a drumurilor, podurilor si podetelor.

In Aninoasa, proiectele prevad:
-modernizare drumuri de interes local in comuna Aninoasa, judetul Dambovita- 8,674,379.00 lei
-extindere si reabilitare retea canalizare, satele Aninoasa, Sateni si Viforata, comuna Aninoasa, judetul Dambovita- 4,247,229.30 lei.