Prima zi din noul an scolar a adus bucurie si la Aninoasa. Aici, autoritatile locale si reprezentantii scolilor si gradinitelor i-au primit pe copii intr-o atmosfera calda, in sali de clasa moderne, cu rechizite, iar primarul Vladut Niculae le-a dat si vestile bune. Programele de sustinere a educatiei pentru prescolari si elevi vor continua si anul acesta.
“Intotdeauna incarcata cu emotie, prima zi de scoala si gradinita, a reprezentat azi la Aninoasa momentul in care, prin copiii prezenti, a batut inima comunitatii noastre! I-am indemnat pe acestia sa fie optimisti, increzatori, plini de putere de munca si de dorinta de a da tot ce e mai bun din ei, devenind astfel capabili sa raspunda noilor provocari pe care le va genera societatea”, a transmis primarul din Aninoasa.

In privinta facilitatilor oferite elevilor din localitate, primarul a subliniat faptul ca bugetul alocat sectorului educational acopera toate programele derulate si in anii anteriori. Astfel elevii vor primi burse si vor putea sa mearga la Centrul de zi, dupa orele de curs.

Centrul de zi din Aninoasa a fost deschis in anul 2013, investitie din fonduri europene si locale si este sustinut in prezent din bani de la bugetul local. Copiii inscrisi vor beneficia timp de un an de o masa calda si vor fi supravegheati la efectuarea temelor. Activitatile centrului au ca scop reducerea abandonului scolar si vin in sprijinul parintilor care au un loc de munca si care nu isi pot supraveghea copiii dupa scoala. La gradinita cu program prelungit, copiii dorm, servesc masa si sunt ingrijiti pana la sosirea parintilor.

“Atat la scoala, cat si la gradinita, copiii au gasit cele mai bune conditii pentru desfasurarea actului educativ, bugetul de burse a fost suplimentat, iar programele prelungite pentru prescolari si pentru elevi furnizate de Centrul de zi isi asteapta beneficiarii! Le urez tuturor copiilor si cadrelor didactice un an scolar cu sanatate si rezultate deosebite, iar la momentul bilantului sa ofere motive de mandrie celor care i-au indrumat”, a transmis primarul Vladut Niculae.