Sprijin pentru pensionari privind transportul in comun. Plafonul de acordare a gratuitatii la transportul public local cu tramvaiele si autobuzele pe raza municipiului Arad pentru pensionari a fost majorat odata cu aprobarea hotararii de catre Consiliului Local Municipal.

 

De la 1 ianuarie 2024, pensia minima s-a majorat cu peste 13,8%, ajungand la 1281 lei, astfel ca mai multi pensionari aradeni nu s-ar mai fi incadrat sa beneficieze in continuare de facilitatile reduse ale transportului in comun.

Pentru a preveni acest lucru, primarul municipiului Arad, Calin Bibart a venit cu solutia majorarii plafonului:

„Ca masura de sprijin pentru pensionari, am decis sa marim plafonul pensiei pentru cei care beneficiaza de gratuitate la transportul public local cu tramvaiele si autobuzele pe raza municipiului Arad, la 1400 lei. Astfel, pensionarii care care au un venit lunar mai mic de 1400 lei, beneficiaza de gratuitate la transportul public local desfasurat cu tramvaiele si autobuzele pe raza municipiului Arad. Pensionarii care au un venit lunar mai mare de 1400 lei, beneficiaza de reducere cu 50% la tariful abonamentelor pentru transportul public in comun. Consider ca este datoria noastra sa venim in sprijinul seniorilor, in special, in aceste vremuri dificile din punct de vedere financiar.” a declarat, Calin Bibart, primarul municipiului Arad.