Primaria Municipiului Arad si Centrul Municipal de Cultura Arad vor organiza, in perioada 8 – 23 aprilie 2023, o noua editie a Targului de Pasti.

“Targul se va desfasura in Parcul „Mihai Eminescu“, unde vor expune si vor vinde produse in jur de 50 de comercianti: mesteri populari, artisti plastici ce realizeaza si comercializeaza produse hand-made si de arta mestesugareasca, in special specifice sarbatorilor pascale: oua incondeiate, icoane pe sticla si lemn, sculpturi in lemn si in piatra, aranjamente florale, obiecte decorative, obiecte de ceramica, produse artizanale, obiecte de sticla”, a transmis Primaria Municipiului Arad.

Pe Platoul din fata Palatului Administrativ vor fi amplasate decoratiuni specifice Sarbatorilor Pascale, iar in Parcul „Mihai Eminescu“ va fi amenajata si o zona speciala, dedicata copiilor cu loc de joaca, tobogane, carusel, si nelipsita casuta unde se vor desfasura ateliere de creatie.

Calin Bibart, primar Arad: “Ne pregatim de Targul de Pasti. Dorim sa-l incepem din acest weekend surprinzand astfel momentul Pastelor Catolice si Floriile Ortodoxe. Targul va ramane deschis inca o saptamana dupa Pastele Ortodox, astfel incat sa ne putem bucura de sarbatorile frumoase pe care ni le dorim”.

Totodata, va fi organizat si concursul „Decor Sarbatori Pascale“ si va fi premiat comerciantul c cel mai frumos decor al spatiului in care isi desfasoara activitatea.

Tema concursului este amenajarea/decorarea casutei/food-truck-ului cu decor specific Sarbatorilor Pascale, cat si organizarea unei zone de relaxare cu scaune, banci, mese, lumini decorative. Realizarea zonei de relaxare astfel incat vizitatorii targului sa poata stationa sa-si incarce device-ul, sa citeasca noutatile on-line reprezinta un avantaj.

In amenajarea zonei este obligatorie includerea unui punct de colectare selectiva a deseurilor.Juriul va fi format din profesori si studenti ai Facultatii de Design din cadrul Universitatii “Aurel Vlaicu”. Comerciantul care a realizat cel mai frumos decor va fi scutit de plata taxelor de ocupare a domeniului public pe toata perioada targului.