Autoritatile locale din Arad au semnat un protocol cu mai multe unitati de invatamant scolare si universitare pentru realizarea unui campus pentru invatamant dual.

Proiectul depus de Universitatea Aurel Vlaicu din Arad in cadrul programului-pilot pentru dezvoltarea consortiilor regionale pentru invatamant dual s-a numarat printre putinele din tara care au obtinut finantare in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta.

Este un proiect ambitios care se va realiza gratie unei finantari europene in valoare de peste 150 milioane de lei si a unui protocol de colaborare intre Universitatea Aurel Vlaicu, Primaria Arad si Universitatea Politehnica Timisoara, care au alaturi ca si parteneri Inspectoratul Scolar Judetean, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Arad, Liceul Tehnologic de Constructii si Protectia Mediului Arad, Colegiul Economic Arad, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coanda” Arad, Liceul Tehnologic de Electronica si Automatizari „Caius Iacob” Arad, S.C. Leoni Wiring Systems Arad S.R.L., S.C. Hella Romania S.R.L. – punct de lucru Arad si Joyson Safety Systems Arad S.R.L.

Prin acest proiect se are in vedere construirea de noi cladiri eficiente din punct de vedere energetic prevazute cu spatii de invatamant, spatii de cazare, cantine, baze sportive, sali de lectura, biblioteca, centru media, ateliere de practica, spatii de recreere care vor deservi liceele si institutiile de invatamant superior de stat.

 

Calin Bibart: „ Aradul este unul dintre cele doar 14 orase din Romania care au castigat un astfel de proiect intr-o lupta deloc usoara. Si asa cum am spus, un proiect foarte frumos pe care il vom finaliza in 2026” a precizat primarul municipiului Arad, Calin Bibart.