Autoritatile locale din Bihor cauta un partener pentru operarea zborurilor de pe Aeroportul Oradea. Primaria Oradea si Consiliul Judetean Bihor prin compania AIR Oradea S.A. au initiat procedura de selectie a unui partener privat pentru operarea unor zboruri interne si internationale de pe Aeroportul International Oradea si negocierea clauzelor Contractului de asociere in participatiune dintre societatea AIR ORADEA S.A. si operatorul economic.

Decizia Air Oradea de a initia o asociere cu un operator aerian este justificata din perspectiva cresterii ritmului de dezvoltare economica locala a orasului Oradea si judetului Bihor in ultimii ani, constatandu-se astfel necesitatea asigurarii accesibilitatii aeriene catre Bucuresti si alte orase europene.

Air Oradea a fost infiintata in octombrie 2021 de catre Municipiul Oradea si Consiliul Judetean Bihor, cu scopul de a dezvolta, in conditii concurentiale de piata, activitatea economica de operare zboruri aeriene de pe Aeroportul International Oradea, societatea avand ca obiect principal de activitate CAEN 5110 – Transporturi aeriene de pasager.

Compania are in vedere cooptarea unui partener privat in vederea infiintarii unei asocieri (sub forma unei asocieri in participatie) pentru operarea in conditii de rentabilitate economica a unor noi curse aeriene de pe / catre Aeroportul International Oradea, dupa urmatorul plan de lansare si operare a destinatiilor de zbor, cu mentiunea ca se va avea in vedere zborul tur-retur:

– ruta Oradea (OMR) – Bucuresti (OTP) – zbor de linie (activitate obligatorie): 5 zboruri/saptamana – frecventa minima;

– ruta Oradea (OMR) – Londra (oricare aeroport) – zbor de linie (activitate obligatorie): 3 zboruri/saptamana – frecventa minima;

– una sau mai multe rute charter cu plecare din Oradea catre destinatii relevante (activitate facultativa, se va puncta suplimentar).

Pana la finalul lunii viitoare, mai exact pana pe 29 noiembrie, se vor putea depune ofertele.