Autoritatile din Neamt au accesat cu brio fondurile guvernamentale disponibile prin Programul National ”Anghel Saligny”. Prezent in judetul Neamt, pentru o vizita, Ministrul Dezvoltarii a verificat stadiul proiectelor derulate de autoritati, cu sprijinul fondurilor de la bugetul de stat.

“Inca de la inceputul mandatului meu de ministru al dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, am avut o comunicare permanenta cu autoritatile publice locale, m-am intalnit, la sediul ministerului, cu sute de primari, pentru a semna diverse contracte de finantare in beneficiul cetatenilor, si am mers personal in teritoriu, pentru a verifica stadiul proiectelor finantate de MDLPA”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Vestea, cu ocazia vizitei de lucru in acest judet.

 

In municipiul Roman, prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, se asigura o finantare de 4,4 milioane de lei, pentru reabilitarea unui rezervor de 5.000 mc pe Strada Mihai Viteazu si de 23 de milioane de lei pentru modernizarea arterei Roman Est, DJ 207A-strada Plopilor-DN2. Autoritatile locale din Roman vor mai avea la dispozitie 8,6 milioane de lei, suma asigurata de Compania Nationala de Investitii, pentru construirea unei baze sportive de tip 1, prevazuta cu teren pentru fotbal si un teren multifunctional, care va permite organizarea unor competitii sportive de handbal, baschet, volei sau tenis.

 

Programul National de Investitii ”Anghel Saligny” asigura finantari de peste 126,7 milioane de lei si pentru extinderea sistemelor de alimentare cu apa si a retelelor de canalizare din municipiul Piatra Neamt si comunele Cordun, Sabaoani, Tamaseni, Horia si Tazlau, precum si pentru modernizarea drumurilor de interes local din orasul Roznov si comunele Horia si Garcina. Prin acest program, autoritatile din judetul Neamt beneficiaza de o finantare totala de 2,5 miliarde de lei pentru realizarea a 137 de obiective care vizeaza realizarea sau modernizarea de drumuri, poduri, retele de alimentare cu apa, canalizare si sisteme de distributie a gazelor naturale.