Capitala va fi cuprinsă de un nou val de căldură, iar de această dată temperaturile vor urca până la 40 de grade Celsius la umbră.

Meteorologii anunță că indicele de disconfort termic va fi peste pragul critic, fiind resimțite temperaturi mai ridicate decât cele înregistrate de termometre. În plus, mai multe regiuni din țară vor fi într-o situație similară.

Mai exact, încă de luni, 26 iulie, vor fi 35-36 de grade, iar valorile urmează să crească zilnic pe parcursul lunii august. Indicele temperatură-umezeală poate să depășească pragul critic de 80 de unități.

Se anunță temperaturi ridicate și pe litoral, de circa 34-35 de grade. La munte o să fie cald, cu posibilitatea de averse în zona montană înaltă sau în zona submontană.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare meteorologica pentru aceasta saptamana si la nivelul judetului Dambovita, pentru val de caldura, disconfort termic ridicat si canicula.

Valul de caldura se va extinde si se va intensifica treptat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In regiunile vestice, sudice si local in resturl teritoriului, va fi canicula.