Locuinte ANL noi pentru tinerii din Baia Mare. Garsonierele si apartamentele fac parte dintr-un imobil nou, construit in regim de parter si sase etaje, in municipiul Baia Mare.

Agentia Nationala pentru Locuinte, institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, a receptionat cele 52 de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii. Locuintele, 24 garsoniere si 28 de apartamente cu 2 camere, au fost construite in amplasamentul din strada Granicerilor nr. 120 A. Valoarea obiectivului de investitie este de 15.282.310,33 lei.

Pana in prezent, in judetul Maramures, ANL a finalizat, in cadrul programului de constructii locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, 661 de unitati locative in localitatile: Targu Lapus (92), Sighetu Marmatiei (242), Baia Mare (117), Cavnic (10), Farcasa(72), Seini(71), Dragomiresti (9), Baia Sprie (20), Arinis (12) si Somcuta Mare (16).

Programul de constructii de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, a fost lansat de ANL in anul 2001. Locuintele sunt construite pe terenuri puse la dispozitia Agentiei de catre autoritatile publice locale, beneficiarii fiind tineri intre 18 si 35 de ani, care indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinta. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primarii, care urmeaza sa intocmeasca listele de repartitii.

In prezent, locuintele pentru tineri pot fi achizitionate de chiriasi, dupa o perioada de inchiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale catre autoritatile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la institutii financiare autorizate, inclusiv cu garantia statului, sau cu achitarea integrala a pretului final din surse proprii.