Primariile sarace, care nu se pot autosustine financiar, primesc un nou sprijin de la Guvernul Romaniei. Executivul a anuntat ca in sedinta de Guvern de joi, a alocat bani din Fondul de rezerva bugetara pentru mai multe primarii care se confrunta cu dificultati in plata salariilor si facturilor.

Guvernul Romaniei a aprobat alocarea sumei de 16,7 milioane lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2023, bugetelor locale al unor unitati administrativ-teritoriale.

Beneficiari ai acestor fonduri alocate sunt 22 de unitati administrativ-teritoriale din 17 judete (2 municipii, 1 oras, 19 comune) care se confrunta cu dificultati in ceea ce priveste asigurarea surselor de finantare a cheltuielilor curente si de capital.

“Pe fondul cresterii preturilor la utilitati si la materiale, autoritatile administratiei publice locale sunt in imposibilitatea de a asigura functionarea aparatului de specialitate (salarii, cheltuielile pentru protectia copilului si asistenta sociala, plata unor facturi restante, etc.), a serviciilor publice din subordine, cofinantarea proiectelor cu finantare nerambursabila sau cu finantare din programe nationale aflate in implementare, precum si plata unor cheltuieli stabilite prin hotarari judecatoresti”, se arata in comunicatul transmis de Guvernul Romaniei.