Bani pentru segmentul cultural, aprobati de Guvern. La propunerea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Guvernul a decis alocarea sumei de 331.027.626,13 lei pentru 71 de teatre, opere si filarmonici din 47 de localitati, care functioneaza in subordinea autoritatilor locale din 34 de judete.

 

”Prin aceasta masura, venim in sprijinul unitatilor administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importanta, dar care nu au capacitatea financiara de a sustine toate cheltuielile legate de asigurarea functionarii si de continuarea investitiilor”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Vestea.

 

Suma reprezinta 2% din impozitul pe venit incasat pana la data de 31 iulie 2023, pentru finantarea institutiilor publice de spectacole din subordinea unitatilor administrativ-teritoriale solicitante din judetele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea si Vrancea.