Veste buna pentru primarii care vor sa vina in sprijinul fermierilor, prin amenajarea de drumuri agricole catre exploatatii. La inceputul lunii noiembrie, AFIR lanseaza o noua linie de finantare dedicate crearii si modernizarii infrastructurii de acces agricole. Primariile din mediul rural, care vor aplica pentru D27, vor putea primi pana la 1 milion de euro/proiect pentru a infiinta aceste drumuri.

Potrivit portalului AFIR, sprijinul este nerambursabil si este in proportie de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile. Beneficiarii eligibili sunt unitatile administrativ teritoriale (UAT) si/ sau asociatii ale acestora, constituite conform legislatiei nationale in vigoare.

Proiectele vor putea fi depuse in intervalul 2 noiembrie 2023, la ora 9:00, si se va incheia in 24 februarie 2024, ora 16:00.

Bugetul total alocat este de 100.000.000 euro.

Sprijinul acordat prin interventia DR-27, pentru investitiile in infrastructura agricola de acces va avea un efect pozitiv asupra competitivitatii sectorului agricol prin imbunatatirea accesibilitatii exploatatiilor agricole, prin modernizarea si adaptarea cailor de acces, asigurand o buna aprovizionare si un acces mai facil catre consumatori si pietele de desfacere. Prin proiectele depuse se vor finanta investitii in constructia, extinderea si/ sau modernizarea drumurilor de acces agricole catre ferme (cai de acces din afara exploatatiilor agricole).