Primaria Aninoasa ia masuri la inceput de an impotriva celor care arunca gunoiul pe spatiul public. In ciuda avertismentelor si mesajelor afisate in localitate, in continuare autoritatile locale se lupta cu cei care arunca deseuri si resturi la intamplare. Cei care transforma zonele ale comunei in gropi de gunoi ad-hoc, au intrat in vizorul primariei si cu ajutorul sistemului de supraveghere video au fost identificati.

Legea prevede faptul ca persoanele fizice risca amenzi cuprinse intre 3.000 si 6.000 lei pentru “incalcarea obligatiei de a nu abandona deseurile”. Pentru firme amenzile incep de la 20.000 de lei.

Totodata, potrivit normelor legii, masinile celor care arunca gunoi pot fi confiscate de comisarii Garzii de Mediu.

“Ochii care nu se vad, te vad. Frecvent, pe strada Popa Marin din satul Sateni, in zona trecerii al nivel cu calea ferata au fost aruncate deseuri pe spatiul public. Cu ajutorul sistemului de monitorizare video, am reusit sa identificam o parte dintre cei care recurg la astfel de gesturi si o anumita firma de panificatie din masina careia s-au aruncat cutii de carton, va suporta masurile legale care se impun. Cu totii ne dorim o comuna curata si nu vom tolera, sub nicio forma, un astfel de comportament”, a transmis primarul Vladut Niculae.