Autoritatile municipale din Brasov au anuntat ca au finalizat lucrarile la cresa din Tractorul – Coresi, iar de saptamana aceasta parintii pot face demersurile pentru inscrierea copiilor. Este prima cresa construita in acest cartier in ultimii 50 de ani. Ea face parte din cel mai amplu program al unei autoritati locale pentru construirea de infrastructura ante si prescolara.

 

,,Este o cresa cu o capacitate de 5 grupe, 64 de copii, parte a celui mai amplu program de dezvoltare de infrastructura educationala care se desfasoara in Romania: 5 crese si 8 gradinite care sunt acum proiecte in derulare, in municipiul Brasov. Este un proiect care a costat 8 milioane de lei. Lucrarile au inceput anul trecut in luna mai”, a declarat primarul Allen Coliban.

Cresa are trei niveluri, demisol, parter si etaj, si se adreseaza in principal copiilor din zona noua a cartierului Tractorul. Este una dintre cele doua unitati de invatamant destinate celor mici din acest cartier, realizate pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar, cealalta fiind gradinita de pe str. Ion Popasu.

 

La demisol sunt organizate spatiile utilitare pentru functionarea cresei: bucatarie, depozite pentru alimente separate pe categorii, spalatorie, vestiare pentru personal, dotate cu dusuri si grup sanitar. Bucataria are o zona dedicata prepararii/taierii alimentelor, o zona de bucatarie calda, bucatarie rece, preparare finala si spalator vase.

La parter sunt salile pentru cele 5 grupe, holul de acces – care va functiona ca spatiu de filtrare a copiilor – cabinetul medical, izolatorul si camera de tratament. Copiii vor avea vestiare organizate pe grupe de varsta, toate luminate si ventilate natural. Fiecare grupa de copii are propriul grup sanitar.

Tot la acest nivel este dispus un oficiu de preparare finala hrana, unde mancarea este transportata cu liftul, aranjata in farfurii si distribuita la mese.

Pentru grupa mica, de bebelusi, sunt prevazute un vestiar si o zona de schimbat, dotata cu mese de infasat.

La etaj sunt dispuse spatiile folosite de personalul cresei, educatoare, coordonator personal de specialitate, psiholog/logoped. De asemenea, este prevazuta o sala de intruniri pentru seminarii de pregatire a cadrelor didactice, aceasta putand fi folosita si pentru intalnirile cu parintii.

Depunerea dosarelor de inscriere se face pan ape 31 august, in urma unei programari, la sediul ,,Cresa Brasov”, str. Apollo nr. 2, in intervalul orar 09:00-17:00 (luni-joi), respectiv 09:00 – 16:00 (vineri).