Autoritatile din Brasov au in plan construirea unui spital nou cu 275 de paturi, zona de spitalizare continua, spitalizare de zi, zona de ingrijire ambulatorie, dispensar TBC, zona de servicii de diagnosticare si tratament, un bloc operator si un Centru de recuperare, medicina fizica si balneologie. Valoarea investitiei este de 151.155.955 EURO si poate fi finantata integral in cadrul Planului National pentru Redresare si Rezilienta. Proiectul este dezbatut in sedinta de Consiliu Local de astazi.

Spital de Pneumoftiziologie si Boli Infectioase Brasov ar urma sa fie dezvoltat in zona Bartolomeu, in vecinatatea centurii ocolitoare a municipiului si a strazii Institutului, langa viitorul spital regional. Spitalul va avea, de asemenea, si un compartiment pentru primiri urgente, cu camere de garda pentru fiecare dintre specialitatile medicale deservite, cabinet pentru vaccinuri si spatii pentru deservirea functiei educationale (sala conferinte, sali studiu, camere pentru rezidenti).
„Construirea acestui spital este foarte importanta, este un obiectiv de investitii esential. Lucrul acesta l-am invatat in modul cel mai direct in perioada pandemiei si perioada urmatoare. Avem nevoie de un spital nou pe zona de pneumologie si infectioase, in conditiile in care infrastructura actuala a municipiului este intr-o fosta baie comunala – Spitalul de Infectioase si, respectiv, in niste foste vile turistice – Spitalul de Pneumologie. Avem, iata, un final al studiului de fezabilitate. Dupa aproape doi ani de zile de la preluarea mandatului, acest obiectiv nu exista pe lista de investitii si iata ca am reusit sa ajungem la un nivel de maturitate al acestui proiect”, a explicat Allen Coliban, primarul municipiului Brasov.

In prezent, Spitalul de Boli Infectioase Brasov functioneaza intr-o cladire construita in anul 1957, iar pavilioanele in care functioneaza Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brasov au fost construite intre anii 1920 si 1923 si prezinta un grad avansat de uzura.

 

Foto: brasovcity.ro