Vesti bune pentru brasoveni si turisti. Timp de trei zile, calatoriile cu mijloacele de transport in comun din municipiu vor fi gratuite. In pachetul gratuit sunt incluse si deplasarile cu autobuzul supraetajat. Masura are ca scop incurajarea folosirii serviciilor publice de transport pentru reducerea poluarii si a fost stabilita pentru perioada 9 – 11 septembrie 2022, cu ocazia desfasurarii Forumului Oraselor Verzi.

Consiliul Local a aprobat proiectul de hotarare privind efectuarea gratuita a serviciilor publice de transport local de calatori in Municipiul Brasov, de catre operatorul de transport RATBV S.A. cu autobuze si troleibuze, in perioada 9 – 11 septembrie 2022.

„Forumul Oraselor Verzi (FOV) este cel mai mare eveniment din Romania dedicat sustenabilitatii de mediu, castigator al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat. Ca si anul trecut, structura forumului va cuprinde o conferinta pe probleme de mediu, una adresata oamenilor de afaceri, precum si o serie de activitati adresate publicului larg. Conferinta de mediu de anul acesta va avea ca tema principala «Provocarea Energiei: Gaseste-ti Puterea», si una dintre temele principale ale conferintei este «Puterea transportului alternativ». Vrem sa convingem cat mai multi brasoveni si turisti ca transportul in comun este cu adevarat o alternativa potrivita pentru Brasov la autovehiculul personal, cu atat mai mult cu cat in ultimii ani am investit pentru a avea una dintre cele mai moderne si mai putin poluante flote de autobuze si troleibuze din tara. Din acest motiv, si anul acesta vom acorda gratuitate la transportul in comun, in weekendul FOV, in interiorul municipiului. Vestea buna este ca anul acesta sunt incluse in acest pachet atat cursele din municipiu si de pe linia 20, cat si cele cu autobuzul supraetajat, de pe linia 20, care se bucura deja de un foarte mare succes, cu cele aproximativ 7.000 de calatorii in cele 3 saptamani de cand functioneaza“, a declarat primarul Allen Coliban.

Pentru calatorii obisnuiti ai RATBV, care si-au procurat abonamente valabile in perioada 9-11 septembrie, masura va fi adaptata prin prelungirea perioadei de valabilitate a abonamentului cu inca 3 zile.