Brasovul mai face un pas spre independenta energetica. Autoritatile au anuntat ca lucrarile la parcul fotovoltaic de 20 MW vor fi gata luna viitoare. Instalatia va asigura 90% din necesarul pentru scoli, cladiri publice si iluminat. O parte dintre fonduri este asigurata prin finantare nerambursabila europeana.

Instalatia de producere a energiei electrice din surse solare, centrala bazata pe panouri fotovoltaice de 20 MW, se intinde pe o suprafata de 22 de hectare, in cartierul Stupini.

Investitia include peste 30.000 de panouri, peste 20 de megawati putere produsa. Pana la finalul lunii iunie se va finaliza instalarea si conectarea acestui parc, urmand probele tehnologice si bransamentul in reteaua nationala.

Punerea in functiune a parcului fotovoltaic va acoperi 89,72% din necesarul de energie electrica pentru cele 21 de colegii si licee, 16 scoli gimnaziale, 29 de gradinite, 8 crese, institutiile de cultura, primarie si serviciile publice din subordinea Consiliului Local, centrale si puncte termice, piete, parcari multietajate, baze sportive, sistemul de iluminat public si sistemul de semaforizare din oras, energia electrica necesara domeniului schiabil (sistemele de producere a zapezii artificiale, cele de pompare etc.).