La Brasov va fi construit primul complex din Romania dedicat sporturilor urbane, realizat sub un pasaj. Skatepark-ul va avea o suprafata de 10.000 de m.p. si va fi unul dintre cele mai mari din tara noastra.

In total vor fi amenajate trei parcuri tematice: Pump track, jump track si street park.

Primaria Brasov face un pas important in dezvoltarea de infrastructura dedicata sporturilor urbane, construind unul dintre cele mai mari parcuri din Romania destinate sporturilor urbane, primul din tara noastra amenajat sub un pasaj sau pod, utilizand elementele acestei infrastructuri rutiere in cadrul parcului.

O alta premiera a acestui complex sportiv este modul in care s-a ajuns de la idee la acest moment, de incepere a lucrarilor. Astfel, brasovenii pasionati de aceste sporturi au avut initiativa construirii parcului sub pasajul de la Fartec si tot ei s-au implicat activ si voluntar in realizarea conceptului, a studiului de fezabilitate si ulterior a proiectului tehnic.

Obiectivul municipalitatii este ca primul parc, dintre cele trei, cel de pump-track, sa fie deschis in acest an.

Pump Track- acest traseu reprezinta un model de circuit des intalnit printre practicantii sporturilor urbane, caracterizat de o serie de denivelari la nivelul suprafetei orizontale.

Jump Park- este compus din doua elemente cu grade diferite de dificultate si caracteristici distincte, pe de o parte un circuit continuu de planuri inclinate, pe de alta parte un element de sarituri.

Street Park- realizat in lungul pasajului, pe o lungime de aproape 80 metri liniari, si ofera o multitudine de elemente specifice zonelor urbane: scari, platforme cu rampe si tevi, pe care le gasim in mod curent si in oras.