Autoritatile municipale din Brasov au demarat procedurile pentru construirea unui campia pentru invatamantul dual.

Campusul va include un centru educational, un camin pentru elevi/studenti cu o capacitate de 400 de locuri, o cantina cu bucatarie proprie, o sala de sport cu caracter multifunctional. A fost lansata licitatia pentru proiectarea si executia investitiei, iar data limita de depunere a ofertelor este 31 iulie 2024. Durata estimata a contractului este de 16 luni.

Campusul integrat pentru invatamant dual Brasov va fi construit in cartierul Stupini, pe un teren al municipiului in suprafata de 28.896 mp., investitie pentru care primaria a obtinut o finantare nerambursabila prin Planul National de Redresare si Rezilienta in valoare de 20 de milioane de euro.

 

,,Va fi primul campus educational in adevaratul sens al cuvantului si va integra un centru educational cu sali de clasa, ateliere tehnologice, biblioteca, un camin pentru elevi/studenti, o cantina si o sala de sport. Brasovul a deschis calea pentru dezvoltarea invatamantului dual si ne continuam pionieratul in dezvoltarea acestui tip de invatamant prin construirea acestui campus care reprezinta trecerea la urmatoarea etapa de dezvoltare a acestui sistem de educatie, cea in care absolventii de colegii tehnice isi continua studiile la facultate, tot prin parteneriatul dintre administratie, invatamant si mediul de afaceri. Brasovul ramane astfel polul invatamantului dual in Romania, atat la nivel preuniversitar, cat si universitar”, a precizat primarul Allen Coliban.