La finalul acestei luni se va deschide cel mai mare Targ de Craciun organizat pana acum la Brasov. Zeci de comercianti vor oferi turistilor produse traditionale, elemente de artizanat, decoratiuni si ornamente de sarbatoare, iar pana pe 3 ianuarie, vor fi organizate evenimente culturale si artistice.

Targul de Craciun din Piata Sfatului, la care 60 de producatori, mestesugari si comercianti ii asteapta pe brasoveni si turisti sa descopere experienta culinara si traditiile din zona noastra, isi deschide portile pe 30 noiembrie.
,,Avand in vedere numarul mare de solicitari, peste 100, si pentru a le putea oferi, brasovenilor si turistilor, produse alimentare si mestesugaresti cat mai diversificate, am luat decizia de a-l extinde. Astfel, din 30 noiembrie, 60 de producatori, mestesugari, artizani si comercianti ii vor intampina pe brasoveni si turisti la Targul de Craciun. Vom avea placinte brasovene, coapte pe lespede, castane coapte, jumari si untura pe paine, caltabosi si carnati, ceai, vin si tuica fiarta, turta dulce. De asemenea, vizitatorii targului vor putea sa cumpere decoratiuni si ornamente de Craciun, sosete si manusi de lana impletita si haine din lana impaslita. Prietenii nostri din Nürnberg (oras infratit cu Brasovul, n.n.) vor aduce vin fiert Christkindles Glühwein, carnaciori de Nürnberg in chifla, turta dulce si ciocolata inscriptionata cu Brasov si Nürnberg. Va asteptam intre 30 noiembrie si 3 ianuarie la cel mai mare Targ de Craciun al Brasovului”, a declarat Flavia Boghiu, viceprimar al municipiului Brasov.
In Piata Sfatului, pe langa Bradul de Craciun si Targul de Craciun, vom avea concerte de colinde, spectacole realizate de copii, coruri, scoli de muzica si dans, iar Mos Craciun va veni in fiecare seara sa se intalneasca cu cei mici, in perioada 17 – 23 decembrie, intre orele 17.00 – 20.00, la casuta mosului.
Pentru brasoveni si turisti au fost pregatite sI expozitii de arta, serate cu muzica clasica, spatiu dedicat artistilor locali contemporani, momente artistice oferite de actori, seri literare, video mapping pe cladire.

 

Foto: Primăria Brasov