Exercitiu democratic si la Pitesti. Primaria Municipiului Pitesti pune in aplicare o noua editie de bugetare participativa. Practic, proiecte propuse chiar de pitesteni pentru orasul lor sunt supuse votului cetatenilor, iar proiectele declarate castigatoare in urma votarii vor fi finantate de primarie.

Dupa etapa de analiza a proiectelor depuse in cadrul acestei editii a programului de bugetare participativa, la nivelul Municipiului Pitesti, au fost declarate eligibile 5 proiecte, care vor intra in etapa de votare, incepand cu data de 15 noiembrie 2023.

Cele 5 proiecte eligibile sunt:

SMART TRASH – Containere inteligente si automate de reciclare in municipiul Pitesti;

Toalete publice – amplasarea de toalete publice langa locuri de joaca si parcuri;

Reabilitare teren sport Exercitiu;

Turul istoric al comunismului in Pitesti – diversificarea ofertei culturale a orasului pentru turisti si localnici, prin realizarea de panouri informative in limbile romana si engleza, plasate in locuri cheie pentru istoria comunismului in comunitatea pitesteana, avand ca reper Experimentul Pitesti;

Teren multifunctional cartier Razboieni.

 

“Prin conceptul de „Bugetare participativa” municipalitatea creeaza cadrul unei relatii de parteneriat intre administratia publica si cetateni, in vederea implicarii acestora in mod activ, prin idei, sugestii, propuneri, la imbunatatirea calitatii vietii la nivelul comunitatii locale. Cetatenii sunt astfel incurajati sa se implice in procesul de luare a deciziilor privind prioritatile de investitii de interes local,cu finantare de la bugetul local”, precizeaza Primaria Pitesti.