Un nou program pentru cadastru și carte funciară gratuite va fi demarat de Ministerul Agriculturii. În localități din 37 de județe, cetățenii vor putea beneficia de acest program gratuit. Pentru a se înscrie pe liste, aceștia vor trebui să contacteze primăriile din fiecare comună.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii. Procedura nu va implica niciun cost pentru cetățean și se va desfășura în sute de localități din țară.

„Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 297 de unități administrativ-teritoriale, din 37 de județe. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020”, a transmis Ministerul Agriculturii.

La această procedură pot depune oferte toți operatorii economici din țară sau din străinătate care îndeplinesc cerințele solicitate de ANCPI. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 13 septembrie 2021.

În Dâmbovița, cinci localități sunt pe lista celor care vor beneficia de cadastru gratuit. Este vorba despre Bucșani, Ulmi, Lungulețu, Mogoșani și Raciu.