Vesti bune pentru localnicii din comuna Petresti, judetul Dambovita. Incepand de luna aceasta toti cetatenii care au nevoie de cadastru pot beneficia gratuit de aceasta procedura. Primaria din Petresti se numara printre administratiile locale care s-au inscris in programul derulat de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Anuntul a fost facut chiar de primarul localitatii, Andrei Lucian. Edilul le-a transmis cetatenilor comunei procedura prin care pot accesa programul de cadastrare gratuita si documentele.

Inca un proiect se deruleaza incepand cu 01 Noiembrie 2021 si anume cadastrarea gratuita a tuturor proprietarilor de pe raza localitatii noastre atat intravilanul (inclusiv gospodaria), cat si extravilanul. Actiunea are termen de finalizare 12 luni. Va rog mult sa fiti cooperanti pentru ca este strict in avantajul dumneavoastra! Asadar, va trebui sa veniti la sediul primariei cu toate actele detinute legate de terenuri si casa, dar si cu actele de identitate (C.I., act de casatorie si unde este cazul si cel de deces). Voi trece personal pe fiecare strada pentru a va informa”, a spus edilul Andrei Lucian.

 

Primariile care doresc sa realizeze lucrari de inregistrare sistematica a proprietatilor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara au la dispozitie 309.501.626 de lei, in anul 2021, in cadrul celei de-a saptea etape de finantare acordata de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI). Fiecare UAT primeste 160.000 de lei pentru inregistrarea gratuita a proprietatilor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara.

Lucrarile de cadastru general se desfasoara in cadrul Programului national de cadastru si carte funciara (PNCCF) si sunt gratuite pentru cetateni. Finantarea este asigurata din veniturile proprii ale ANCPI.

Pana in prezent, ANCPI a inregistrat in sistemul integrat de cadastru si carte funciara, prin PNCCF, peste 4 milioane de proprietati, reprezentand 44,16% din numarul total estimat de 40.000.000 de imobile.