Vesti bune pentru locuitorii din Moreni, care se afla intr-o situatie dificila si au nevoie de sprijin. OMV Petrom va transfera primariei din municipiu un teren si mai multe cladiri in vederea dezvoltarii unui proiect social care sa vina in ajutorul persoanelor vulnerabile de pe raza municipiului. Compania si institutia publica si-au dat mana pentru reducerea gradului de saracie din comunitate.

“Primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, a semnat contractul de sponsorizare prin care OMV Petrom transfera in patrimoniul administratiei publice locale fosta cantina, anexele (constructie C1 – Cantina si C2 – Cladire, zid foisor) si terenul aferent. Aceste demersuri au fost concretizate in vederea infiintarii si functionarii unei cantine sociale prin implementarea programului Dezvoltare locala, reducerea saraciei si cresterea incluziunii romilor”, a transmis primaria Moreni.

Beneficiarii proiectului vor fi cetatenii municipiului Moreni, persoanele defavorizate de etnie roma si alti membrii ai comunitatii aflati in situatii vulnerabile.

Totodata, in perioada 15 octombrie 2021 – 15 decembrie 2021 Primaria Municipiului Moreni implementeaza proiectul „Reabilitare camine comunitate roma Pascov” co-finantat de Consiliul Europei si Comisia Europeana prin programul ROMACT. Proiectul se inscrie in seria interventiilor autoritatii locale de imbunatatire a conditiilor de viata pentru populatia dezavantajata din municipiu.
Toate activitatile proiectului au ca scop atingerea OBIECTIVULUI GENERAL al acestuia, respectiv: reabilitarea spatiului comun in 2 camine din str. Pascov.
Valoarea Proiectului este de 4.995 euro – grant alocat prin programul ROMACT, iar UAT va contribui cu personal propriu la reabilitarea interioara a spatiilor comune. De asemenea, locuitorii din str. Pascov s-au oferit sa presteze munca fizica si sa contribuie la lucrarile de reabilitare.