Primaria Racari s-a mobilizat pentru a veni in sprjinul refugiatilor din Ucraina. Dincolo de donatiile pe care fiecare localnic le poate face pentru cei aflati in suferinta, administratia locala a pus la dispozitie spatiu de cazare. Zeci de locuri sunt disponibile la Racari pentru a adapostirea mamelor si copiilor fugiti din calea razboiului.

Primarul orasului, Marius Caraveteanu, a anuntat in acest weekend faptul ca in Racari a fost pregatit un spatiu de cazare cu 30 de locuri pentru refugiati. In postarea sa, edilul-sef a transmis si cateva imagini. Spatial pregatit de primarie include saltele, lenjerie si perne noi, dar si o zona amenajata cu mese si scaune, unde refugiatii pot servi masa.

In weekend, prim-ministrul a anuntat ca Romania aloca in prima faza 208 milioane de lei pentru refugiatii care intra pe teritoriul tarii noastre, iar banii vor fi impartiti astfel: cate 50 lei/persoana/zi pentru refugiatii din spatiile statului si cate 100 lei/persoana/zi pentru cei din alte spatii. Oamenii care i-au primit pe refugiati in propriile case vor primi cate 20 de lei pe zi pentru mancarea oaspetilor ucraineni.