Cel mai populat cartier din Timisoara va fi reorganizat si modernizat, printr-un proiect derulat de primarie. Zona Dacia din municipiu va capata o noua infatisare.

Primaria Timisoara are planuri mari de revitalizare pentru spatiul public si strazile din cel mai dens populat cartier al orasului. De castigat vor avea doar timisorenii, promit autoritatile municipale.

“Cartierul flancat de Cetatii, strada Gheorghe Lazar, Calea Circumvalatiunii, Calea Torontalului va fi regandit cu micro parcuri, treceri de pietoni sigure, spatiu public cu marcaje tactile si accesibil tuturor, culoare de mobilitate, zone publice pentru facut miscare si pentru copii si pentru adulti. Un cartier cu mai mult spatiu pentru oameni. Iar pentru ca si numarul masinilor in Dacia e la fel de mare ca al oamenilor, cautam si solutii pentru parcari si pregatim un proiect de parcare multietajata in zona. Proiectul se concentreaza pe descongestionarea circulatiei prin reorganizarea mai coerenta a spatiului urban, astfel incat timisorenii sa aiba atat functionalitate pentru viata de zi cu zi, cat si spatii destinate petrecerii timpului in aer liber, cu zone verzi amenajate, mici locuri de joaca, mici zone de sport (ex. cos baschet si spatiu amenajat)”, a transmis Primaria Timisoara.

Contractul pentru etapa de proiectare a fost semnat, iar durata pentru realizarea serviciilor este de 12 luni, din care 5 luni pentru elaborare Studiu Fezabilitate si 7 luni pentru elaborare Proiect Tehnic.

 

Foto: facebook.com/ Primăria Timisoara