În condițiile în care campania de vaccinare a încetinit, autoritățile lansează un nou apel către români. După ce ministrul Sănătății a avertizat în privința unui nou val de cazuri COVID-19 în toamnă, premierul s-a arătat optimist astăzi și a transmis faptul că nu ar trebui să fie luat în calcul un al patrulea val, dacă românii răspuns PREZENT la campania de vaccinare.

„Populaţia eligibilă, dacă se vaccinează, nu ar trebui să mai vorbim de valul patru şi ştiu că se discută foarte mult în spaţiul public în acest moment despre valul patru. Repet: nu avem niciun motiv să avem un val patru în România puternic. S-ar putea să avem un val patru, pentru că gripa vine în fiecare an, aşa s-ar putea să avem şi aici, dar nu ar trebui să avem un val patru semnificativ”, a spus premierul.

Cîțu a lăsat să se înțeleagă și faptul ca vaccinare rămâne o condiție pentru continuarea măsurilor de relaxare. Drept urmare, faptul ca românii s-au imunizat în număr mare, consecința a fost ridicarea restricțiilor.

„O cerinţă foarte mare a fost aceea de a redeschide, în zonele rurale, târgurile, talciocurile, târgurile de animale şi vom putea face acest lucru de la 1 iulie tocmai pentru că lumea se vaccinează şi, în zonele unde avem o rată de vaccinare mare, vom putea să le deschidem şi să le ţinem deschise, nu mai vorbesc de concerte şi aşa mai departe”, a explicat Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, în prezent românii au la dispoziție numeroase variante pentru a se imuniza, atât vaccinuri, cât și locații: maratoane de vaccinare, în aeroporturi, în gări, la frontieră și în centre drive-thru. România a înregistrat marți o raportare de 41 de cazuri noi COVID-19 în 24 de ore și 23 de județe cu 0 cazuri.