Autoritatile municipale din Cluj-Napoca sustin miscarea in aer liber, la toate varstele. 19 locatii au fost dotate cu aparate de fitness si spatii de joaca in 2022, iar pentru 2023 sunt doua licitatii deschise pentru aparate de fitness, de joaca si aparate specifice pentru persoanele cu dizabilitati, in valoare totala de peste 3,5 milioane euro.

 

“Continuam investitiile publice in sustinerea miscarii si a sportului de masa.Primaria Cluj-Napoca a amenajat in cursul anului trecut 19 amplasamente cu spatii pentru fitness in aer liber si locuri de joaca pentru copii, in fiecare cartier al orasului, valoarea investitiei fiind de peste 560.000 euro. Miscarea reprezinta cea mai ieftina si eficienta investitie in sanatatea noastra, indiferent de varsta! Va invitam la miscare pentru a avea o viata de calitate la orice varsta”, le-a transmis primarul Emil Boc, localnicilor din Cluj-Napoca.

 

In aceste zone au fost instalate: ansambluri cu tobogan pentru copii intre 2 si 6 ani, tobogane si leagane pentru copii sub 3 ani, mese cu scaune, complexe de joaca din lemn cu tobogan si acoperis cu panou fotovoltaic, foisoare cu elemente de catarare.

 

Spatiile de fitness sunt dotate cu: aparat fitness pentru musculatura abdomenului si a soldului, aparat fitness pentru musculatura coapsei, aparat fitness pentru musculatura membrelor inferioare si superioare, aparat fitness pentru musculatura membrelor superioare si a spatelui, aparat tip bicicleta, spalier multifunctional cu sapte elemente, inele de gimnastica, aparat fitness multifunctional pentru antrenarea tuturor grupelor de muschi.

Pentru a creste accesibilitatea, Primaria Cluj-Napoca doteaza locurile de joaca cu carusel, leagane si balansoare duble pentru copiii cu dizabilitati.