Veste buna pentru clujeni! Programul Vinerea Verde continua in 2024. In fiecare zi de vineri, administratia locala a decis ca localnicii pot circula gratuit cu transportul in comun.

Primarul Emil Boc a publicat bilantul programului:

Numar de calatorii – total/an – inregistrat de la startul programului Vinerea Verde:

  • 2023 – 196 milioane
  • 2022 – 177 milioane
  • 2021 – 156 milioane

In acelasi timp, in 2023 mijloacele de transport in comun ale CTP Cluj-Napoca au parcurs 18.300.000 km. Vinerea Verde este implementat de Primaria Cluj-Napoca in parteneriat cu Compania de Transport Public incepand cu anul 2021, cu scopul de a incuraja utilizarea transportului public. Ulterior s-au alaturat programului si alte localitati din zona metropolitana, anume Floresti, Apahida si Baciu.

 

La Cluj-Napoca mobilitatea sustenabila este una dintre principalele directii ale investitiilor in tranzitia verde. 50% din flota de transport public a orasului este verde si nepoluanta – autobuze electrice, troleibuze, tramvaie – iar in momentul de fata Primaria are semnat un contract pentru furnizarea altor 18 noi autobuze electrice articulate. Urmarim ca intreaga flota de transport in comun sa fie verde si nepoluanta.