Tinerii din Cluj-Napoca au primit o veste buna. Transportul este gratuit atat pentru elevi, cat si pentru studenti.

„Educatia reprezinta unul dintre cei mai importanti piloni ai comunitatii, iar sprijinul procesului educational prin investitii in infrastructura si politici publice sunt prioritati pentru primarie. Acordarea de facilitati pentru transportul public elevilor si studentilor clujeni le ofera acestora posibilitatea de a se deplasa eficient si in siguranta atat catre si dinspre institutiile de invatamant, cat si de a se bucura de viata culturala, sportiva, sociala a orasului”, a transmis primarul Emil Boc.

 

Elevii clujeni beneficiaza de transport gratuit pe toate liniile urbane. De asemenea, elevii care locuiesc in zona metropolitana dar invata in Cluj-Napoca vor beneficia din acest an de transport gratuit pe raza municipiului.

 

Pentru studenti, noul regulament prevede gratuitate pentru studentii inrolati la forma de invatamant cu frecventa, in institutiile de invatamant superior acreditate. Primaria municipiului Cluj-Napoca asigura finantarea a 10% din pretul abonamentelor, 90% fiind acoperit de minister.